Ref:
Date:
Location:
Photographer:
Fotografiereis Schotland cairngorms


Fotografiereis naar Royal Deeside in Schotland


REISBESCHRIJVING FOTOREIS SCHOTLAND 'De natuur ontwaakt in Royal Deeside'

Thema en zwaarte van de reis

Deze reis staat helemaal in het teken van fotograferen. We gaan de mooiste plekjes in het Zuidelijk deel van de Cairngorms opzoeken. De nadruk zal liggen op landschapsfotografie, maar er zal zeker ook gelegenheid zijn voor macro- en wildlife fotografie. De reisbegeleider laat je de mooiste fotolocaties zien. Het is geen zware reis, er worden geen lange of heftige (berg)wandelingen gemaakt, maar we lopen wel regelmatig over ruiger terrein (rotsen, glibberige stenen, oneffen en drassige stukken) en zo nu en dan een stukje bergopwaarts. Het is dus wel belangrijk dat je goed ter been bent. Ga ervan uit dat je ongeveer 1-1,5 kilometer achtereen, met je camera uitrusting, moet kunnen lopen. Bedenk vooraf of jouw conditie dit toelaat.

De bestemming

Schotland staat hoog op de verlanglijst van iedere fotograaf. Doorgaans wordt gekozen voor Glencoe of Skye. Maar Schotland is meer dan Glencoe en de westkust. Meer naar het oosten ligt het prachtige Cairngorms National Park. Een gebied van ‘outstanding natural beauty’ Ruige landschappen worden er afgewisseld met lieflijk groen. Het is een oeroud landschap waar de invloed van de ijstijden nog altijd zichtbaar is. We bezoeken tijdens deze reis de meest fotogenieke locaties in 'Royal Deeside', het hart van het Cairngorms National Park. De bestemming is dan ook gekozen vanwege de landschappelijke schoonheid, rust en natuurpracht. Schotland staat voor ruige landschappen, bergen, bossen, rotsen, meren, rivieren en watervallen. Er zijn schitterende uitzichten die je een gevoel van nietigheid geven te midden van de imposante bergen. Dat zijn de indrukken die we deze reis gaan opdoen en de onderwerpen die je tijdens deze reis zult gaan vastleggen.

Vervoer ter plaatse

De reis start bij aankomst op Aberdeen Airport en eindigt eveneens daar. Vanaf en naar de luchthaven en gedurende de hele week wordt gereisd per 7-persoons minibus. De ruimte in het vervoermiddel dat ter plaatse wordt ingezet is beperkt, in het bijzonder tijdens het vervoer van en naar de luchthaven. Per persoon kan daarom één reistas of koffer (maximaal 18 kg) worden meegenomen en één stuks handbagage.

Wat kun je verwachten tijdens deze reis?

Natuurfototrips werkt met kleine groepen van maximaal 4-5 deelnemers. Op locatie loop je elkaar zo niet voor de voeten! Alle fotolocaties liggen op relatief korte afstand van ons verblijf. We kunnen daarom de tijd nemen om een locatie uitgebreid te fotograferen en met nieuwe technieken te experimenteren. We reizen in een rustig tempo en gaan beslist geen ‘kilometers vreten’. Omdat ons overnachtingadres centraal gelegen is, zal er alle gelegenheid zijn om gebruik te maken van het gouden uurtje rond zonsopkomst en zonsondergang. Tijdens de reis worden de weersvoorspellingen nauwlettend gevolgd. Licht is leidend. Worden mooie omstandigheden rond zonsopkomst of zonsondergang verwacht, dan gaan we daar natuurlijk gebruik van maken. De zon gaat in deze periode niet supervroeg op en niet superlaat onder, dus met de nachtrust zit het wel goed.

Op één van de dagen, afhankelijk van het weer en de beschikbaarheid, brengen we een bezoek aan Balmoral Castle, het zomerverblijf van de Britse royals. We maken een wandeling van zo'n anderhalf uur over het landgoed. Tijdens het bezoek vertelt de gids meer over de geschiedenis van Balmoral. We kunnen tijdens de wandeling prachtige foto's maken van de tuinen en het omliggende landschap. Het ticket voor dit bezoek is in de reissom inbegrepen.

De avonduren kunnen we benutten voor onderlinge feed back en het bespreken van de resultaten van die dag. Verder bereiden we ons iedere avond voor op wat er de volgende dag te zien en te fotograferen zal zijn met tips en tricks van de begeleider. Mocht verder de kans op noorderlicht zich voordoen – ja, in Schotland is dat soms goed zichtbaar! - dan gaan we natuurlijk proberen om dit vast te leggen. Na een volle, intensieve week keer je huiswaarts met kaartjes vol prachtige foto’s.

Begeleider op deze reis: wordt nader bekend gemaakt op een later tijdstip.

Houd je van de natuur en van natuurfotografie, ben je beginnend fotograaf of draai je al een tijdje mee en wil je jouw fotografie naar een hoger niveau te tillen? Wil je je portfolio flink uitbreiden en vind je het leuk om dat in een groep te doen, om elkaar te inspireren en stimuleren? Dan is deze reis zeker iets voor jou.

Samenvatting

Bestemming: Deeside in het Cairngorms National Park in Schotland


Duur: 7 dagen (6 nachten)


Data: mei 2019 (wordt bekend gemaakt op een later tijdstip)


Prijs: 895 p.p. Toeslag eenpersoonskamer (voor zover beschikbaar): € 150


Borgsom voor calamiteiten: € 100,00. Wordt voor zover niet gebruikt teruggestort binnen 1 week na terugkomst


Inclusief:

Verblijf in een tweepersoonskamer (gedeeld met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht)
Ontbijt en (eenvoudige) lunch. Koffie en thee in het vakantiehuis
Gezamenlijk (eenvoudig) welkomstmaal op de eerste dag en gezamenlijk (eenvoudig) afscheidsmaal op de voorlaatste dag
Vervoer gedurende het reisprogramma in een minibus
Ticket voor bezoek aan Balmoral Estate
Alle activiteiten als beschreven
Tips & tricks in het veld


Exclusief:

Vlucht Amsterdam-Aberdeen v.v. (vanaf € 199), of ander vervoer (bootreis)
Niet vermelde maaltijden en drankjes
Optionele excursies en toegangsprijzen
Verzekeringen, zoals reis- en annuleringsverzekering (sterk aangeraden!)
Persoonlijke uitgaven
Toeslag eenpersoonskamer

Aantal deelnemers: 4-5, minimum aantal deelnemers: 4 *)

Algemene Voorwaarden fotografiereizen Natuurfototrips
Lees deze goed door. Boeking van deze reis houdt tevens in dat je de algemene voorwaarden accepteert.

Natuurfototrips is lid van de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisatoren (VvKR) en maakt bij de de betalingsontvangst voor en de uitvoering van haar fotografiereizen gebruik van de garantieregeling van Certo Escrow en de Stichting Take Over (STO)

Algemene Voorwaarden fotografiereizen Natuurfototrips
Lees deze goed door. Boeking van deze reis houdt tevens in dat je de algemene voorwaarden accepteert.


Praktische informatie

De reis van dag tot dag (info volgt)

Fotografiereis "de natuur ontwaakt in Royal Deeside"


*) de reisorganisator kan besluiten om de reis te laten doorgaan bij minder dan 4 deelnemers

Fotoreis Deeside € 995 p.p.

7-daagse fotoreis (6 overnachtingen)
vertrek: mei 2019

+31 (0)6 39 578 273


natuurfototrips@hccnet.nl


boek deze reisFotografiereis "de natuur ontwaakt in Royal Deeside"

Mar Lodge Estate

Schotland, mar lodge estate, linn of quoich

Wij zijn aangesloten bij:
Wij doneren aan:

Trees for Life